Dnes je v kalendári: Bohuslava/Róbert 25.4.2024 - .
Spať na prehľad
Konsolidovaná závierka vo verejnej správe
Dátum: 9.4.2018

Prebehla aktualizácia modulu Konosolidovanej závierky pre štátnu a verejnú správu.

Konsolidovaná účtovná závierka je súhrn účtovných závierok účtovných jednotiek, ktoré tvoria celok. Konsolidovanú účtovnú závierku účtovnej jednotky verejnej správy zostavuje správca kapitoly štátneho rozpočtu, obec alebo vyšší územný celok za nimi zriadené rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie alebo dcérske účtovné jednotky na základe ich individuálnych účtovných závierok. Zostavenie konsolidovanej účtovnej závierky účtovnej jednotky verejnej správy a konsolidovanej účtovnej závierky ústrednej správy upravuje opatrenie MF SR č. MF/27526/2008-31 v znení neskorších predpisov, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o metódach a postupoch konsolidácie vo verejnej správe a podrobnosti o usporiadaní a označovaní položiek konsolidovanej účtovnej závierky vo verejnej správe.

Dňa 26.3.2018 Ministerstvo financií SR zverejnilo Pokyn k štruktúre a termínu na predkladanie účtovnej závierky subjektu zaradeného do konsolidovanej účtovnej závierky ústrednej správy a súhrnnej účtovnej závierky verejnej správy - MF/010338/2018-312.

Pre obce a ich ROPO organizácie bol vydaný popis Štruktúry súborov pre import výkazov a tabuľkovej časti poznámok KUZ 2017 vo formáte CSV. Zároveň sa ruší podpora pre nahrávanie súborov v doteraz používanom formáte .DBF !!!